"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

«Έκλεψαν» το 15% της κίνησης στο Ίντερνετ Έκθεση αποκαλύπτει ότι η Κίνα απέκτησε πρόσβαση σε απόρρητα δεδομένα



Συναγερμό στις υπηρεσίες ασφαλείας των Ηνωμένων Πολιτειών έχει προκαλέσει η αποκάλυψη ότι τον περασμένο Απρίλιο η Κίνα «υπέκλεψε» το 15% της παγκόσμιας κίνησης (traffic) στο Ίντερνετ.

Μεταξύ των πληροφοριών που φέρεται να περιήλθαν στην κατοχή της, συγκαταλέγεται η άκρως απόρρητη ηλεκτρονική αλληλογραφία στελεχών της αμερικανικής κυβέρνησης και αξιωματικών των ενόπλων δυνάμεων, σύμφωνα με έκθεση που έχει στα χέρια του το Αμερικανικό Κογκρέσο.

Πώς έγινε η υποκλοπή

Η έκθεση υποστηρίζει ότι μια κρατική κινεζική εταιρεία τηλεπικοινωνιών «επαναδρομολόγησε» περίπου το 15% της κυκλοφορίας στον Παγκόσμιο Ιστό, κατευθύνοντάς το στους δικούς της
servers. Το περιστατικό σημειώθηκε στις 8 Απριλίου του 2010 και διήρκεσε 18 λεπτά.

Αμερικανοί αξιωματούχοι εκφράζουν φόβους ότι η Κίνα ενδέχεται να έχει συλλέξει εξαιρετικά ευαίσθητες πληροφορίες. Σύμφωνα με μια δεύτερη εκδοχή, η υποκλοπή της διαδικτυακής κίνησης έγινε στο πλαίσιο δοκιμής ενός πανίσχυρου «κυβερνο-όπλου», το οποίο θα μπορούσε να διαταράξει την κίνηση στο Διαδίκτυο.

Θύματα της υποκλοπής έπεσαν, μεταξύ άλλων, στελέχη και αξιωματούχοι της αμερικανικής Γερουσίας, του Υπουργείου Άμυνας, του Υπουργείου Εμπορίου και της NASA.

«Ήταν τυχαίο», λένε οι Κινέζοι
Ερωτώμενοι για το συμβάν, Κινέζοι αξιωματούχοι ισχυρίστηκαν ότι η «επαναδρομολόγηση» ήταν τυχαία. Ωστόσο στην έκθεση της Αμερικανο-κινεζικής Επιτροπής για την Οικονομία και την Ασφάλεια, αναφέρεται ότι η υποκλοπή ενδέχεται να ήταν «κακόβουλη».

«Από τα στοιχεία που έχουν συλλεχθεί δεν προκύπτει με σαφήνεια αν το περιστατικό συνέβη σκοπίμως και, εάν ναι, σε ποιο βαθμό. Ωστόσο, οι ειδικοί ασφαλείας επισήμαναν ότι υπήρχε η δυνατότητα να λάβουν χώρα σοβαρές κακόβουλες δραστηριότητες», γράφει η έκθεση.

«Δεν ξέρουμε τι έκαναν με τα δεδομένα όταν αυτά περιήλθαν στην κατοχή τους», δήλωσε ο Λάρι Γουόρτζελ, μέλος της επιτροπής, προσθέτοντας: «Όταν συμβαίνουν τέτοια περιστατικά πάντα αναρωτιέμαι: ‘’ποιος θα μπορούσε να ενδιαφέρεται για τις επικοινωνίες του Υπουργείου Άμυνας και όλης της κυβέρνησης;’’. Μάλλον όχι ένας μεταπτυχιακός φοιτητής του Πανεπιστημίου της Σαγκάης».

Σπάνε την κρυπτογράφηση

Αν και τα ηλεκτρονικά μηνύματα αποστέλλονται σε κρυπτογραφημένη μορφή, η κινεζική κυβέρνηση έχει ένα αντίγραφο ενός κλειδιού κρυπτογράφησης που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να αποκτήσει πρόσβαση στο περιεχόμενό τους.

Η Κάρολαϊν Μπαρθόλομιου, αντιπρόεδρος της Επιτροπής, εκτίμησε ότι οι προσπάθειες των Κινέζων να διεισδύσουν στα δίκτυα των Ηνωμένων Πολιτειών «φαίνεται να είναι περισσότερο περίπλοκες σε σχέση με τις τεχνικές που χρησιμοποιήθηκαν στο παρελθόν». Παράλληλα, εξέφρασε φόβους ότι πίσω από τις επιθέσεις βρίσκεται η κινεζική κυβέρνηση.

Η εταιρεία λογισμικού ασφαλείας McAfee, σε έκθεση που συνέταξε πέρυσι, προειδοποιούσε για αύξηση των κυβερνο-επιθέσεων σε πολιτικούς στόχους, «δείχνοντας» την Κίνα ως έναν από τους κύριους υπευθύνους.

Μεταξύ των στόχων συγκαταλέγονται ο Λευκός Οίκος, το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας, το Υπουργείο Άμυνας και οι μυστικές υπηρεσίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου