"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

Αλέκος Παναγούλης Οριάνα Φαλάτσι: A love story



Η ιστορία αγάπης της Οριάνα Φαλάτσι και του Αλέκου Παναγούλη θα αποτυπωθεί στη μεγάλη οθόνη. Μια ταινία στην οποία θα «ζωντανέψει» ο έρωτας, το πάθος, η ειρωνεία, ο πόνος και η πολιτική δέσμευση του ζευγαριού. Το σενάριό της βασίζεται στο best seller βιβλίο της διάσημης Ιταλίδας δημοσιογράφου «Ενας άνδρας», το οποίο έγραψε για τον Ελληνα ήρωα της αντίστασης στη χούντα των συνταγματαρχών, τον οποίο θαύμασε και ερωτεύτηκε σφόδρα.
Όπως διαβάζουμε στην espresso, τέσσερα χρόνια μετά τον θάνατο της Οριάνα Φαλάτσι ο Ιταλός παραγωγός και εκδότης Ντομένικο Προκάτσι είναι ευτυχής, γιατί κατάφερε να αγοράσει τα δικαιώματα της κινηματογραφικής διασκευής του βιβλίου. Η επιτυχία του είναι μεγάλη, γιατί όσο η διάσημη δημοσιογράφος βρισκόταν στην Αμερική, όπου έζησε τα τελευταία χρόνια της ζωής της, χολιγουντιανοί σταρ όπως ο Ρόµπερτ Ρέντφορντ και ο Ρόµπερτ ντε Νίρο, αλλά και Ιταλοί όπως ο Φράνκο Κριστάλντι και ο Μάικλ Τσιμίνο, της είχαν ζητήσει να αγοράσουν τα δικαιώματα. Εκείνη όμως δεν ενέδιδε, γιατί δεν ήθελε οι ιστορίες της να μεταφέρονται στον κινηματογράφο.
Ο Ντομένικο Προκάτσι όμως, ιδρυτής της εταιρείας παραγωγής Fandango και του ομώνυμου εκδοτικού οίκου, πέτυχε να κάμψει τις αντιστάσεις του διευθυντή του εκδοτικού Οίκου Rizzoli που έχει τα δικαιώματα έκδοσης του βιβλίου, καθώς και του ανιψιού της Οριάνα Φαλάτσι, που είναι ο κληρονόμος της, και να πάρει την άδεια να γράψει το σενάριο. Οπως εξήγησε στον ιταλικό Τύπο ανακοινώνοντας τη δημιουργία της ταινίας, για τον ρόλο της Οριάνα αναζητάει μία ηθοποιό από τον διεθνή χώρο κι όχι Ιταλίδα, ενώ η γλώσσα επιλογής του είναι η αγγλική, θέλοντας έτσι να δώσει ένα διεθνές προφίλ στην ταινία του.
Η Οριάνα Φαλάτσι έγραψε το βιβλίο «Ενας άνδρας», το οποίο αφιέρωσε στον Αλέκο Παναγούλη, τον άνθρωπο που στις 13 Αυγούστου του 1968 είχε επιχειρήσει να δολοφονήσει τον δικτάτορα Γεώργιο Παπαδόπουλο στη λεωφόρο Αθηνών - Σουνίου. Το βιβλίο κυκλοφόρησε το 1980, τέσσερα χρόνια μετά τον θάνατο του Αλέκου Παναγούλη σε περίεργο αυτοκινητιστικό δυστύχημα στη λεωφόρο Βουλιαγμένης.
Η Οριάνα Φαλάτσι γνωρίστηκε με τον Ελληνα αντιστασιακό το 1973, όταν ο Γεώργιος Παπαδόπουλος του είχε δώσει αμνηστία. Μέχρι τότε ο Παναγούλης έζησε στη φυλακή όπου βασανίστηκε. Η Φαλάτσι με την ιδιότητα της δημοσιογράφου και επειδή τον θαύμαζε, ήρθε στην Ελλάδα για να του πάρει συνέντευξη. Γρήγορα όμως ο θαυμασμός έγινε έρωτας και έζησαν μια σχέση πάθους. Μάλιστα από την αποφυλάκισή του μέχρι τη μεταπολίτευση ο Παναγούλης έμεινε στην Ιταλία μαζί της.
Στο βιβλίο εκτός από τις αξίες, τα ιδανικά, την αγάπη για την ελευθερία και τη φιλοπατρία του ήρωα τονίζεται ο έρωτας, αλλά και ο πόνος και το μίσος μετά τον απροσδόκητο θάνατο του Παναγούλη. Η Οριάνα ποτέ δεν πίστεψε ότι ο αγαπημένος της έπεσε θύμα δυστυχήματος.
Ο Ντομένικο Προκάτσι νιώθει τυχερός που θα κάνει την ταινία με την αληθινή αυτή ιστορία δύο μεγάλων ανθρώπων, νιώθει όμως και την ευθύνη βαριά στους ώμους του και γι' αυτό θέλει να κάνει ό,τι καλύτερο ώστε να έχει το αποτέλεσμα που προσδοκά.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου