"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010

Σπίτι µου, σπιτάκι µου Ετοιµο το παλάτι του ινδού µεγιστάνα Μουκές Αµπάνι



Βρίσκεται στη Βοµβάη, έχει 27 ορόφους, 173 µέτρα ύψος και κόστισε 700 εκατ. ευρώ. Δεν είναι πολυκατάστηµα, δεν είναι εµπορικό κέντρο, ούτε ουρανοξύστης µε γραφεία. Είναι το «φτωχικό» του Μουκές Αµπάνι, του πλουσιότερου ανθρώπου της Ινδίας, όπου θα εγκατασταθεί µε την οικογένειά του.
Αρχιτέκτονες και πολιτικοί µηχανικοί έχουν προβλέψει τα πάντα προκειµένου να µην πλήξουν ο Αµπάνι, η µητέρα του, η σύζυγός του και τα τρία τέκνα τους. Το πολυτελές κτίριο  το όνοµα αυτού Αντίλια, από το µυθικό νησί του Ατλαντικού Ωκεανού  διαθέτει τα πάντα: γυµναστήριο, αίθουσα σπα, αίθουσα χορού, πισίνα, κινηµατογραφική αίθουσα 50 θέσεων, καθιστικά, δωµάτια  πολλά  για την οικογένεια και το προσωπικό, ξενώνες.


Στα τέλη Οκτωβρίου ο ινδός µεγιστάνας θα πραγµατοποιήσει µια σεµνή τελετή για τα εγκαίνια του πύργου. Και το βέβαιο είναι πως οι τυχεροί που έλαβαν πρόσκληση δεν πρόκειται να ταλαιπωρηθούν για µια θέση πάρκινγκ, αφού το κτίριο διαθέτει γκαράζ 168 θέσεων. Οσοι πάλι δεν θέλουν να µπλέξουν στην κίνηση της Βοµβάης, ο Αµπάνι τους προσφέρει τη δυνατότητα να παρκάρουν το ελικόπτερό τους σ ένα από τα τρία ελικοδρόµια που βρίσκονται στην κορυφή του κτιρίου. Επιπλέον διατίθενται εννέα ασανσέρ, ούτως ώστε οι καλεσµένοι, τα µέλη της οικογένειας και το πολυπληθές προσωπικό να µετακινούνται στους ορόφους χωρίς καθυστερήσεις.

Στα τέσσερα τελευταία πατώµατα διαµένει ο 53χρονος µεγιστάνας µε τη σύζυγο και τα παιδιά του, απ όπου απολαµβάνουν την πανοραµική θέα όλης της πόλης και της Αραβικής Θάλασσας. Με συνολικό εµβαδόν 37.000 τ.µ., το κτίριοµεγαθήριο ξεπερνάει σε έκταση ακόµη και τις Βερσαλλίες. Χάρις όµως στους 600 υπαλλήλους, όλα λειτουργούν ρολόι.

Για την κατασκευή του ασύµµετρου κτιρίου χρησιµοποιήθηκαν κυρίως τζάµι, ατσάλι και κεραµίδια. Σύµφωνα µάλιστα µε πληροφορίες, ο πύργος χτίστηκε ως επί το πλείστον µε τοπικά υλικά. Το οίκηµα θα µπορούσε να έχει 60 ορόφους, δεδοµένου του µεγάλου ύψους του. Οπως όµως αναφέρεται στο περιοδικό «Forbes», οι κατασκευαστές έχουν προνοήσει και για την εξοικονόµηση ενέργειας, γι αυτό έχουν τοποθετήσει σε µεγάλο τµήµα του κτιρίου φυτά που απορροφούν την ηλιακή ακτινοβολία. Με αυτόν τον τρόπο οι εσωτερικοί χώροι διατηρούνται ζεστοί τον χειµώνα και δροσεροί το καλοκαίρι.

«Μοντέρνο ασιατικό»
Την εσωτερική διακόσµηση ανέλαβε αµερικανική εταιρεία, η οποία έδωσε στον χώρο ένα στυλ που περιγράφεται ως «µοντέρνο ασιατικό» και είναι επηρεασµένο από το βααστού· µια ινδική παράδοση, κοντά στη λογική του φενγκ σούι, που υποτίθεται πως ευνοεί την κίνηση της θετικής ενέργειας µέσα στο κτίριο. Ασφαλώς δεν λείπουν και οι µεγάλοι χρυσοί πολυέλαιοι.

Αν και το κόστος της κατασκευής δεν ξεπέρασε τα 50 εκατ. ευρώ, η συνολική αξία του κτιρίου εκτινάχθηκε 15 φορές επάνω, αγγίζοντας τα 700 εκατ. ευρώ, κυρίως λόγω των υψηλών τιµών των ακινήτων στην περιοχή. Ειδικοί υποστηρίζουν πως δεν υπάρχει αλλού πουθενά στον κόσµο κτίριο τόσο µεγάλο και επιβλητικό σαν τον οικογενειακό πύργο των Αµπάνι.
600 ΑΤΟΜΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ
Το... φτωχικό του ινδού κροίσου είναι µεγαλύτερο από τις Βερσαλλίες και διαθέτει από σινεµά µέχρι ελικοδρόµια

Περιουσία 20 δισ. ευρώ δεν κρύβεται

ΣΥΜΦΩΝΑ µε το αµερικανικό περιοδικό «Forbes», η περιουσία του Αµπάνι, που είναι βασικός µέτοχος του κολοσσιαίου επιχειρηµατικού οµίλου Reliance Ιndustries, ανέρχεται στα 20 δισ. ευρώ, γεγονός που τον καθιστά τον τέταρτο πλουσιότερο άνθρωπο στον κόσµο. Μαζί µε τον αδελφό Ανίλ ήλεγχαν τους τοµείς του πετρελαίου, του λιανικού εµπορίου και της βιοτεχνολογίας.

Οι σχέσεις τους υπήρξαν για πολύ καιρό κάκιστες εξαιτίας των διαφορών τους για την οικογενειακή περιουσία. Πρόσφατα όµως αποκαταστάθηκαν. Αυτό που προκαλεί µεγάλη εντύπωση, σηµειώνει η «Γκάρντιαν», είναι πως ο Μουκές, που πάντα κρατούσε χαµηλό προφίλ συγκριτικά µε τον αδελφό του, έστρεψε τα φώτα της δηµοσιότητας στην αµύθητη περιουσία του. Εκτός από την πλούσια επιχειρηµατική δράση του, ο Μουκές Αµπάνι είναι γνωστός για τον τρόπο µε τον οποίο προστατεύει την ιδιωτικότητά του και έχει αποστασιοποιηθεί από την επιδεικτικότητα των πλουσίων της Ινδίας. Ο πρωθυπουργός της Ινδίας πάντως, ο Μανµοχάν Σινγκ, προ καιρού ζήτησε και από τους δύο αδελφούς να αποτελέσουν «υπόδειγµα µετριοπάθειας».

1 σχόλιο: