"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

Αμηχανία μετά τα «αποκαλυπτήρια» που εκθέτουν τον πρωθυπουργό

Μετά την αποκάλυψη-κόλαφο ότι ο Γιώργος Παπανδρέου ήταν ο Έλληνας πρωθυπουργός στον οποίο ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ απέδωσε τη φράση «κυβερνώ μια διεφθαρμένη χώρα», το Μέγαρο Μαξίμου καταφεύγει σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να διασκεδάσει τις αρνητικές εντυπώσεις, επιστρατεύοντας για την επίτευξη του στόχου αυτού κάθε προπαγανδιστικό τέχνασμα, για να αποπροσανατολίσει εκ νέου την κοινή γνώμη και να απομειώσει το βάρος της αλήθειας, που επιμελώς έκανε πως δεν γνώριζε τα τελευταία 24ωρα μόνο και μόνο για να μετατοπιστεί η ευθύνη στις προηγούμενες ηγεσίες.
Το παιχνίδι αποπροσανατολισμού ανέλαβε να συντονίσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, ο οποίος εμφανίστηκε στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών με σημαντική καθυστέρηση -προφανώς λόγω της αμηχανίας που επήλθε στο εσωτερικό της κυβέρνησης μόλις έγινε γνωστό «σε ποιον» πρωθυπουργό αναφερόταν ο κ. Τρισέ- και επιδόθηκε σε μπαράζ λεκτικών τεχνασμάτων και επικοινωνιακών κόλπων για να μαζέψει τα ασυμμάζευτα.
Έτσι λοιπόν προσπέρασε με περισσή ευκολία το γεγονός ότι ο Ζ.Κ. Γιούνκερ αναφερόταν στον Γιώργο Παπανδρέου και στάθηκε στο επουσιώδες, που ήταν και είναι και πιο συμφέρον. Δηλαδή, το εάν οι αναφορές του περί διεφθαρμένης χώρας έγιναν σε κατ’ ιδίαν συζήτηση ανάμεσά τους ή όχι. Αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι η επεξηγηματική δήλωση του εκπροσώπου του κ. Γιούνκερ, σύμφωνα με την οποία ο κ. Γιούνκερ δεν αναφερόταν στη συνομιλία του με τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, αλλά μιλούσε για μια δημόσια συζήτηση» ανέφερε ο κ. Πεταλωτής, ο οποίος όμως εξετέθη εκ νέου λίγες ώρες αργότερα, διότι στη συζήτηση που είχε με τους δημοσιογράφους υποστήριξε ότι από τον εκπρόσωπο του κ. Γιούνκερ δεν επιβεβαιώθηκε η επίμαχη φράση. «Εμείς, όμως, πέραν τούτου, οφείλουμε να πούμε δυο-τρία πράγματα επ’ αυτού. Πρώτα απ’ όλα, ουδέποτε ο Έλληνας πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, έκανε συζήτηση με τον κ. Γιούνκερ για διεφθαρμένη χώρα. Αυτό είναι σαφέστατο, είναι ξεκάθαρο. Αυτό, εξάλλου, το επιβεβαίωσε ο κ. Γιούνκερ» είπε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αλλά το βράδυ διαψεύστηκε, όταν μεταδόθηκε το ηχητικό ντοκουμέντο με το περιεχόμενο της αρχικής δήλωσης του κ. Γιούνκερ, που πυροδότησε σάλο στο πολιτικό σκηνικό της χώρας. Κατά την προσφιλή του τακτική, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος συνέχισε εκ νέου τις επιθέσεις εναντίον της Νέας Δημοκρατίας, ενώ προσπάθησε να δικαιολογήσει και τον «τσάρο» της ελληνικής οικονομίας Γ. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος με εντελώς ανεύθυνο τρόπο είχε φωτογραφίσει τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή ως τον πολιτικό που υποτίθεται είχε χαρακτηρίσει «διεφθαρμένη τη χώρα του».
«Η κυβέρνηση, σήμερα, μάχεται κατά της διαφθοράς και μάχεται από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τα ηνία της διακυβέρνησης αυτής της χώρας. Η Ν.Δ. αντίθετα και οι νοσταλγοί του παρελθόντος προσπαθούν να φέρουν τη συζήτηση σε θεωρητικές αναζητήσεις, προκειμένου να αποφύγουν τις τεράστιες ευθύνες τους, αντί να ζητήσουν συγγνώμη. Και αυτό είναι ξεκάθαρο. Οι εμπρηστές και οι λιποτάκτες έχουν το θράσος σήμερα και μιλάνε» ήταν το περιεχόμενο της επίθεσης κατά της Νέας Δημοκρατίας, με το οποίο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προσπάθησε να αμυνθεί από τη χιονοστιβάδα των αποκαλύψεων εις βάρος του Γιώργου Παπανδρέου.
Σε ό,τι αφορά τον κ. Παπακωνσταντίνου, το κλίμα είναι εξαιρετικά βαρύ στην κυβέρνηση, καθώς η πλειονότητα των μελών του υπουργικού συμβουλίου τού καταλογίζει «επιπολαιότητα» και χαρακτηρίζει «γκάφα ολκής» την ετυμηγορία που έβγαλε από την Ουάσιγκτον ότι ο Κώστας Καραμανλής ήταν ο πρωθυπουργός στον οποίο «αναφερόταν» ο Ζ. Κ. Γιούνκερ.
Ο Γ. Πεταλωτής, στην προσπάθειά του να καλύψει τον «τσάρο» της οικονομίας, προσπάθησε να δώσει την εξής δικαιολογία στην άποψη που διατύπωσε: «Ο κ. Παπακωνσταντίνου έκανε μια σοβαρότατη δουλειά στην Αμερική και αυτό που είπε ήταν η εκτίμησή του, η οποία όμως, επαναλαμβάνω ότι ήταν σε λάθος βάση η ερώτηση που του απευθύνθηκε και τα στοιχεία που του δόθηκαν προφανώς δεν ήταν τα σωστά» είπε χαρακτηριστικά.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΙΓΙΑΝΝΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου