"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2010

Η μαφία των τσιγάρων

Tech tipsComputer Tricks
Η μαφία των τσιγάρων
Σε χώρα παραγωγής λαθραίων τσιγάρων, με εργοστάσια διάσπαρτα σε όλη τη χώρα, εξελίσσεται η Ελλάδα, καθώς το ένα μετά το άλλο κυκλώματα παρασκευής και διακίνησης έρχονται στο φως. Στην τελευταία επιχείρηση εμπλέκονται και αστυνομικοί από τη Χαλκιδική. Ένα στα δέκα πακέτα λαθραία, λένε τα στοιχεία.
Σε κέντρο οργανωμένου δίκτυου διακίνησης λαθραίων τσιγάρων σε όλη την Ευρώπη έχει αρχίσει να μετατρέπεται η Ελλάδα καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία ένα στα δέκα πακέτα τσιγάρων που αγοράζονται στην Ελλάδα είναι λαθραίο,  ενώ οι αρχές αποκαλύπτουν το ένα μετά το άλλο παράνομα εργοστάσια κατασκευής λαθραίων τσιγάρων ακόμη και γνωστών εταιριών.
Η ρίζα είναι παλιά καθώς το λαθρεμπόριο των τσιγάρων ανθεί τα τελευταία 40 χρόνια με τους Έλληνες ναυτικούς  παραδοσιακά να μεσολαβούν για τα παράνομα φορτία.
Ωστόσο, η οικονομική κρίση και η αύξηση του ΦΠΑ και συνεπώς και της τιμής των τσιγάρων σε 8 με 10 ευρώ ανά πακέτο στις χώρες της ΕΕ έχουν συμβάλλει καθοριστικά στην έξαρση του φαινομένου.
Όπως μάλιστα εκτιμούν οι διωκτικές αρχές η χώρα μας από ενδιάμεσος προορισμός (χώρα transit), έχει εξελιχθεί σε χώρα παραγωγής.
Αυτό μαρτυρά και η πρόσφατη ανακάλυψη δύο εργαστηρίων παρασκευής τσιγάρων στη Θεσσαλονίκη όπου εμπλέκονται τρεις υψηλόβαθμοι αστυνομικοί και ένας αστυφύλακας που προσέφεραν προστασία στο κύκλωμα και συνελήφθησαν μαζί με άλλα 16 άτομα. Οι λαθρέμποροι είχαν στήσει εργοστάσιο όπου παρήγαγαν τα τσιγάρα και τα διακινούσαν σε όλη την Ευρώπη.
Παράλληλα, ανάλογη περίπτωση ήταν και αυτή του παράνομου εργοστασίου που ανακαλύφθηκε  στο Μενίδι, όπου σύμφωνα με το ΣΔΟΕ η ζημιά από τους δασμούς υπολογίζεται σε πέντε εκατοµµύρια ευρώ, ενώ άλλο µισό εκατοµµύριο είναι οι διαφυγόντες δασµοί από το φορτίο των 3 εκατοµµυρίων τσιγάρων που εντοπίστηκε πριν από δύο µέρες από λιµενικούς στο λιµάνι της Πάτρας.
Σύμφωνα με τις αρχές, στο  εργοστάσιο του Μενιδίου η παραγωγή ήταν αποκλειστικά τσιγάρων Marlboro, ενώ η εν λόγω μάρκα είχε καιρό να εμφανιστεί σε λαθραία τσιγάρα μετά και από την οργανωμένη επιχείρηση Diabolo, η οποία χρηματοδοτήθηκε από την εταιρεία παραγωγής των Marlboro Ρhilip Μorris Ιnternational και διεξήχθη από την ΟLΑF, µε τη συνδροµή της Ιντερπόλ, και των αστυνοµικών αρχών των κρατών – µελών της Ε.Ε. για το διάστηµα 2004-2015. Μάλιστα, τότε είχαν κατασχεθεί 135 εκατοµµύρια λαθραία τσιγάρα.
Σημειώνεται ότι οι 27 τόνοι καπνού που βρέθηκαν στο Μενίδι είχαν προορισμό την Αγγλία και τη Γερμανία, καθώς τα χαρακτηριστικά προειδοποιητικά μηνύματα ότι βλάπτουν την υγεία ήταν γραμμένα στα αγγλικά και τα γερμανικά. Το φορτίο ήρθε οδικώς μέσω Βουλγαρίας ενώ παραμένει ασύλληπτος ο εγκέφαλος της οργάνωσης. Παράλληλα, καταζητείται ένας Έλληνας και ένας ομογενής από την πρώην Σοβιετική Ένωση, ιδιοκτήτης του κτιρίου όπου είχε στηθεί η παράνοµη επιχείρηση.
Αξιοσημείωτο είναι, σύµφωνα µε σχετικές µελέτες της Ε.Ε., ότι για κάθε 1 δις λαθραία τσιγάρα που κυκλοφορούν στην αγορά χάνονται περισσότερα από 200 εκατοµµύρια ευρώ από τους δασµούς.
Πως φτάνουν στη χώρα μας
Οι χώρες που παράγουν κατά πλειοψηφία λαθραία τσιγάρα είναι η Κίνα, η Ρωσία, η Αίγυπτος και η Τουρκία. Έτσι φτάνει το παράνομο φορτίο στη χώρα μας
*Ξεκινώντας  από την Κίνα τα τσιγάρα με κοντέινερ ταξιδεύουν με πιθανό ενδιάμεσο σταθμό στο Ντουμπάι και μετά φτάνουν στη χώρα μας
*Ξεκινώντας από τη Ρωσία οδικώς η με κοντέινερ
*Ξεκινώντας από την Αίγυπτο
*Από το λιμάνι της Αμμοχώστου όπου καταλήγουν με κοντέινερ και στη συνέχει κυκλοφορούν σε όλη την Ευρώπη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου