"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

Η Ελλάδα σε κατάθλιψη!





Η Ελλάδα σε κατάθλιψη! Αυτό τουλάχιστον δείχνει η νέα έρευνα του Ευρωβαρόμετρου για την ψυχική υγεία των Ευρωπαίων, που δημοσιοποιήθηκε χθες, η οποία δείχνει ότι οι Έλληνες έχουν εισέλθει σε φάση… ομαδικής κατάθλιψης, μετά την είσοδο του ΔΝΤ στις ζωές τους και τα μέτρα της κυβέρνησης.
Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας, οι Έλληνες βιώνουν λιγότερα θετικά συναισθήματα και περισσότερα αρνητικά σε σχέση με τους υπόλοιπους Ευρωπαίους. Ειδικότερα, όπως προκύπτει από τα στοιχεία, συνολικά περισσότεροι από επτά στους δέκα Έλληνες (75%), το μεγαλύτερο ποσοστό στην ΕΕ, αισθάνθηκαν αγχωμένοι κατά τη διάρκεια του τελευταίου μήνα -είτε μερικές φορές, είτε τις περισσότερες φορές, είτε συνέχεια- τη στιγμή που ο ευρωπαϊκός μέσος όρος είναι 56%. Επίσης, ένας στους δύο Έλληνες -δεύτερη χειρότερη θέση στην ΕΕ, μετά τους Ιταλούς- αισθάνθηκε αποθαρρυμένος και θλιμμένος, με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο να είναι μόνο 33%. Μεγάλο ποσοστό των Ελλήνων πάλι (44%) δήλωσαν ότι ένιωσαν τόσο στεναχωρημένοι που τίποτα δεν μπορούσε να τους φτιάξει το κέφι, με τον ευρωπαϊκό όρο να είναι μόλις 25%. Και εδώ, μαζί με τους Ρουμάνους, έχουμε τα υψηλότερα ποσοστά. Σημειώνεται πως η ψυχολογική κατάσταση των Ελλήνων έχει χειροτερεύσει αισθητά σε σχέση με την προηγούμενη έρευνα του Ευρωβαρόμετρου για το θέμα, που πραγματοποιήθηκε στις αρχές του 2006, αφού τα εν λόγω ποσοστά δυσαρέσκειας έχουν αυξηθεί έως και 18%.

Αντίθετα, με το… σταγονόμετρο, σε σχέση με τους υπόλοιπους Ευρωπαίους, βιώνουν θετικά συναισθήματα οι Έλληνες. Κατά τη διάρκεια του τελευταίου χρόνου, ευτυχισμένοι αισθάνθηκαν «συνέχεια» και «τις περισσότερες φορές» μόνο το 43% των ερωτηθέντων (61% στην ΕΕ), ένα ποσοστό που μας κατατάσσει στην δεύτερη χειρότερη θέση της Ευρώπης μετά τη Λετονία. Όσο για τα αισθήματα της ηρεμίας και της γαλήνης, βρισκόμαστε στη χειρότερη θέση, αφού τον τελευταίο χρόνο τα ένιωσε σε συχνή βάση μόνο το 46% των Ελλήνων (61%).
Μάλιστα, όπως προκύπτει από τα στοιχεία, δεν ήταν λίγες οι φορές για τρεις στους δέκα Έλληνες που έκαναν λιγότερα από όσα ήθελαν είτε στη δουλειά τους είτε στο σπίτι τους, λόγω κατάθλιψης ή άγχους.
Πάντως, παρά τα προβλήματα, οι Έλληνες λένε «όχι» σε αντικαταθλιπτικά χάπια ή ιατρική βοήθεια. Η συντριπτική πλειοψηφία των ερωτηθέντων (97%) απάντησε ότι δεν έχει καταφύγει σε αντικαταθλιπτικά χάπια τον τελευταίο χρόνο, ενώ το 92% είπε ότι δεν αναζήτησε βοήθεια από επαγγελματία για την αντιμετώπιση ψυχολογικού ή συναισθηματικού προβλήματος. Αίσθηση όμως προκαλεί και το γεγονός πως το ποσοστό της άρνησης μιας επαγγελματικής βοήθειας αυξήθηκε κατά 5% από το προηγούμενο Ευρωβαρόμετρο του 2006, ακόμη και αν αυξήθηκε το άγχος και η θλίψη.

ΜΙΑ ΑΙΤΙΑ Η ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ

Η εργασιακή ανασφάλεια είναι μια αιτία για την… ομαδική κατάθλιψη των Ελλήνων. Σύμφωνα με το Ευρωβαρόμετρο, τέσσερις στους δέκα Έλληνες (42%) θεωρούν ότι η ασφάλεια της θέσης εργασίας τους είναι υπό απειλή, που αποτελεί το δεύτερο χειρότερο ποσοστό στην ΕΕ μετά τους Λετονούς. Μια άλλη αιτία της άσχημης ψυχολογικής κατάστασης δικαιολογείται και από το γεγονός ότι οκτώ στους δέκα Έλληνες δεν αισθάνονται ότι στη δουλειά τους απολαμβάνουν το σεβασμό και την αναγνώριση που αξίζουν οι προσπάθειες και τα επιτεύγματά τους (80%), ενώ παράλληλα θεωρούν ότι δεν αντικατοπτρίζει τη μόρφωση και την εκπαίδευσή τους (77%). Ωστόσο, παραμένουν συνεπείς στα εργασιακά τους καθήκοντα, αφού η συντριπτική πλειοψηφία (78%) δεν έλειψε καμία ημέρα από την εργασία, εκτός από τις ημέρες των διακοπών.

Της ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΚΟΥΓΙΑΝΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου