"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

«Εκεί κάτω ήµουν µε τον Θεό και τον διάβολο» Ο Μ. Σεπούλβεδα ήταν η ψυχή της οµάδας



Ο Μάριο Σεπούλβεδα (στο κέντρο) πανηγυρίζει τον απεγκλωβισµό του µπροστά από τον πρόεδρο της Χιλής Σεµπάστιαν Πινιέρα, αξιωµατούχους και µέλη των σωστικών συνεργείων. Ο Σεπούλβεδα ήταν ο δεύτερος που βγήκε από το ορυχείο και εκείνος  που το γιόρτασε πιο έντονα απ’ όλους
Ολοι οι µεταλλωρύχοι τα κατάφεραν. Οµως ήταν ο Μάριο Σεπούλβεδα εκείνος που λειτούργησε ως η «ψυχή» της οµάδας, που έκανε αστεία, έφερε δώρα στους διασώστες και που όπως είπε «ήµουν µε τον Θεό και τον διάβολο».
Ο 39χρονος Σεπούλβεδα ήταν ο δεύτερος που βγήκε στην επιφάνεια και η πρώτη του κίνηση, αφού αγκάλιασε τη γυναίκα και τα παιδιά του και τους ρώτησε «τι κάνει ο σκύλος;», ήταν να µοιράσει δώρα στους άνδρες των σωστικών συνεργείων, ακόµα και στον πρόεδρο της Χιλής Σεµπαστιάν Πινιέρα:

πέτρες από το καταφύγιο στο οποίο βρίσκονταν και οι 33 εγκλωβισµένοι επί 69 ηµέρες, τυλιγµένες µάλιστα σε αλουµινόχαρτο.

Οι κραυγές χαράς του Σεπούλβεδα ακούγονταν πριν ακόµα φθάσει η κάψουλα στην επιφάνεια και λίγο αργότερα ο µεταλλωρύχος έτρεξε σε µια οµάδα φίλων του, τους αγκάλιασε και όλοι µαζί άρχισαν να φωνάζουν το σύνθηµα: «Ζήτω οι χιλιανοί µεταλλωρύχοι!».

Σε έναν ολιγόλεπτο µονόλογό του που µεταδόθηκε από την τηλεόραση ο Σεπούλβεδα ακούστηκε να λέει:

«Ηµουν µε τον Θεό και τον διάβολο.

Τσακωθήκανε για µένα, για το ποιος θα µε πάρει. Τελικά, πιάστηκα από το χέρι του θεού, το καλύτερο χέρι.

Ηξερα πάντα ότι ο Θεός θα µας σώσει», πρόσθεσε φανερά συγκινηµένος και σε υπερδιέγερση, ζητώντας από τους παρισταµένους να µην αντιµετωπίσουν τους 33 µεταλλωρύχους «σαν καλλιτέχνες. Θέλω να µε αντιµετωπίσουν ως τον Μάριο Αντόνιο Σεπούλβεδα, εργάτη, µεταλλωρύχο. Θέλω να συνεχίσω να εργάζοµαι διότι πιστεύω ότι έχω γεννηθεί για να πεθάνω στη δουλειά. Και είµαι περήφανος για τη διαπαιδαγώγησή µου». Απηύθυνε επίσης έκκληση «για µεταβολές στον κόσµο της εργασίας, που δεν µπορεί να παραµείνει στη σηµερινή του κατάσταση».

Ο «παρουσιαστής»
Ο Σεπούλβεδα ήταν εκείνος που είχε στα χέρια του την κάµερα και ξενάγησε όλο τον κόσµο στο µικρό καταφύγιο των µεταλλωρύχων κάτω από τη γη, παρουσιάζοντας τη ζωή τους  γι αυτό και του έδωσαν το παρατσούκλι «ελ πρεζενταδόρ», ο παρουσιαστής.

Ισως δεν ήταν ο ηγέτης τους, αλλά ο εκπρόσωπός τους. Ο ηλεκτρολόγος από το Σαντιάγο, που είχε υπάρξει στο παρελθόν και ηγέτης συνδικάτου, δεν ξέχασε να πει µια καλή κουβέντα και για τους διασώστες.

«Αυτοί µας έβγαλαν.

Εµείς βάλαµε τους εαυτούς µας, την τρέλα µας, την εµπειρία και την καρδιά µας του µεταλλωρύχου, αλλά οι επαγγελµατίες έβαλαν όλα τα άλλα. Είναι απίστευτο, µας έβγαλαν από το 700 µέτρα».

Λίγο πριν τον µεταφέρουν στο νοσοκοµείο, ο Σεπούλβεδα µουρµούρισε: «Η ζωή µού φέρθηκε σκληρά, αλλά έµαθα...».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου