"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

Καταδικάζουν κυβέρνηση και αντιπολίτευση τις κινητοποιήσεις στην Ακρόπολη


«Το μνημείο της Ακρόπολης θα πρέπει να το προστατέψουμε και ως πολιτεία και ως κοινωνία. Δεν μπορούμε να βλέπουμε να βάζουν 30 εργαζόμενοι λουκέτο και να την κρατούν κλειστή για να πετύχουν κάποιες εργασιακές τους απαιτήσεις, που σε μεγάλο βαθμό είναι και αδικαιολόγητες» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής, σχετικά με τις κινητοποιήσεις συμβασιούχων του υπουργείου Πολιτισμού στην Ακρόπολη.

Ο κ. Πεταλωτής τόνισε πως υπάρχει μέτρο και συνέπεια, «αλλά δεν θα αφήσουμε όσους υποκινούν και λειτουργούν με τρόπους που βεβηλώνουν την εικόνα της χώρας μας να συνεχίσουν αυτές τις ενέργειες».

Ανέφερε ακόμη ότι πρόκειται για περίπου 30 συμβασιούχους που διεκδικούν να συνεχιστούν οι συμβάσεις τους και να μονιμοποιηθούν, «πράγμα που δεν γίνεται πλέον στο δημόσιο τομέα και δεν θα μπορούσαν να υπάρξουν εξαιρέσεις».

Σχετικά δε με το αίτημά τους για την καταβολή δεδουλευμένων, επισήμανε ότι ήδη έχει γίνει νομοθετική ρύθμιση, ώστε η καταβολή να ξεκινήσει από το υπουργείο Πολιτισμού πολύ σύντομα, εφόσον υπάρχουν και τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Ο κ. Πεταλωτής χαρακτήρισε αυτές τις κινήσεις αδικαιολόγητες και ξεκαθάρισε ότι «αυτή η κυβέρνηση βρήκε λύση σε μια κατάσταση που και στο υπουργείο Πολιτισμού ήταν ζημιογόνος, όταν η προηγούμενη πολιτική ηγεσία με υπουργό τον κ. Σαμαρά έβαζε αφειδώς και με γνωστά κριτήρια και με αποτέλεσμα σήμερα να δημιουργείται αυτό το ζήτημα».

Ερωτηθείς εάν αυτοί οι εργαζόμενοι προσελήφθησαν επί υπουργίας του κ. Σαμαρά, ο κ. Πεταλωτής είπε ότι υπάρχουν πολλοί που προσελήφθησαν επί υπουργίας του κ. Σαμαρά και ότι «δεν μπορούμε να διακρίνουμε αυτούς τους εργαζόμενους».

«Πάντως η τακτική που ακολουθούν, για να προβάλουν τα αιτήματά τους, είναι καταδικαστέα και δεν δικαιολογείται σε σχέση με τα αιτήματά τους και κυρίως με το αποτέλεσμα που επιφέρουν» συμπλήρωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ερωτηθείς ποιοι υποκινούν αυτές τις κινητοποιήσεις, ανέφερε ότι «όσοι ζούμε στην κοινωνία αυτή γνωρίζουμε ότι κάποιες κινητοποιήσεις γίνονται για άλλους λόγους έξω από εργασιακές απαιτήσεις» και ότι «όσοι χρησιμοποιούν τέτοιου είδους μεθοδεύσεις είναι και στην κρίση του λαού».

Ακόμη, ο κ. Πεταλωτής είπε ότι δεν χρειάζεται να απαντήσει συγκεκριμένα, διότι «γνωρίζουμε όλοι ποιοι επιλέγουν τακτικές που δεν είναι συμβατές με τους γνωστούς τρόπους προάσπισης εργασιακών δικαιωμάτων».

Αντιδράσεις της αντιπολίτευσης
Ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Πάνος Παναγιωτόπουλος, εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για την κίνηση των εργαζομένων, διευκρινίζοντας πως «είμαστε απολύτως αντίθετοι, ως Νέα Δημοκρατία, με τέτοιες πράξεις, όπως η κατάληψη της Ακρόπολης από τους συμβασιούχους. Από την άλλη πλευρά, όμως, πρέπει να καταλάβει και η κυβέρνηση ότι με τα ΜΑΤ δεν λύνονται τα προβλήματα των διαφόρων κοινωνικών ομάδων. Γιατί είναι η στάση της κυβέρνησης, που σπρώχνει τους συμβασιούχους σε απεγνωσμένες κινήσεις».


Ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ Κωστής Αϊβαλιώτης έκανε την ξεκαθάρισε πως «η Ακρόπολη δεν είναι οικόπεδο κανενός. Ανήκει στην Ελλάδα και την ιστορία της. Δεν μπορεί να έρχονται τουρίστες από το Λος Αντζελες και το Σίδνεϊ και να βρίσκουν λουκέτα».

Στο πλευρό των συμβασιούχων που έκαναν διαμαρτυρία στην Ακρόπολη τάχθηκε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα και καταδίκασε την επέμβαση της Αστυνομίας.

«Οι εργαζόμενοι μπορούν να αγωνίζονται εκεί που βρίσκονται. Οι κινητοποιήσεις δεν θα προκαλέσουν καμιά βλάβη στο μνημείο», δήλωσε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου και παρατήρησε πως το ΚΚΕ δεν δίνει εξετάσεις στη Μέρκελ και τον Σαρκοζί, σημειώνοντας πως η Ακρόπολη έχει έναν συμβολισμό και εκτός από την αρχαία υπάρχει και η σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας.

Παράλληλα, σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ καταγγέλλει την κυβέρνηση «για τη σημερινή της άνανδρη επίθεση με χημικά, γκλομπς και συλλήψεις ενάντια στους εργαζόμενους συμβασιούχους του υπουργείου Πολιτισμού στην Ακρόπολη».

«Το ΠΑΜΕ στηρίζει το δίκαιο αγώνα των εργαζομένων συμβασιούχων στο Υπουργείο Πολιτισμού και τους καλεί να δυναμώσουν την πάλη τους ενάντια στη βάρβαρη πολιτική του κεφαλαίου, της Ευρωπαϊκής Ένωσης που εφαρμόζουν με ευλάβεια η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ και τα υπόλοιπα κόμματα του Ευρωμονόδρομου. Τους καλεί να συνεχίσουν πιο μαζικά, πιο αποφασιστικά τον αγώνα τους μέχρι την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου