"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010

Μεγάλη η οικολογική καταστροφή στην Ουγγαρία



Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχουν κηρυχθεί τουλάχιστον τρεις περιφέρειες της Ουγγαρίας που έχουν πλημμυρίσει από την τοξική κόκκινη λάσπη στα δυτικά της χώρας, σε απόσταση 160 χλμ νοτιοδυτικά της Βουδαπέστης. Τουλάχιστον 4 άνθρωποι σκοτώθηκαν, έξι αγνοούνται και τουλάχιστον 120 τραυματίστηκαν από τη διαρροή λυμάτων από δεξαμενή εργοστασίου αλουμινίου της εταιρίας MAL Zrt.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας, μέχρι στιγμής δεν έχουν επηρεαστεί οι πηγές πόσιμου νερού. Ο πρωθυπουργός, Βίκτορ Ορμπάν, τόνισε ότι μπορεί η διαρροή να οφείλεται σε ανθρώπινο λάθος.

Υπολογίζεται ότι συνολικά 7.000 πολίτες επλήγησαν ενώ κατά εκατοντάδες απομακρύνθηκαν από τις περιοχές τους και μεταφέρθηκαν σε σχολεία και κέντρα των τοπικών κοινοτήτων.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο χημικό δυστύχημα στην Ουγγαρία και για μια από τις μεγαλύτερες οικολογικές καταστροφές με νεκρούς, στην ιστορία της χώρας.



Με ελικόπτερα γίνεται η ρίψη τόνων γύψου, ώστε να σταματήσει η εξάπλωση της κόκκινης λάσπης ωστόσο εκφράζονται φόβοι για ρύπανση των ποταμών Δούναβη και Ράμπα. Χρησιμοποιείται επίσης ειδική άμμος που μεταφέρεται από το εργοστάσιο Χημικής Βιομηχανίας, το οποίο βρίσκεται στην περιοχή. Παράλληλα, ελικόπτερα συνεχίζουν τις ρίψεις ειδικών υγρών καθαρισμού στον ποταμό Μάρσαλ ώστε να μην ξεφύγει η ρύπανση στους ποταμούς Δούναβη και Ράμπα.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η κόκκινη λάσπη είναι κατάλοιπο της παραγωγής αλουμινίου και προκαλεί εγκαύματα, όταν έρθει σε επαφή με το δέρμα. Επίσης, τα λύματα περιέχουν επίσης ραδιενεργά στοιχεία καθιστώντας εξαιρετικά μεγάλη την επιβάρυνση του περιβάλλοντος.

Πολλοί από τους τραυματίες έχουν εγκαύματα από τα ρούχα τους που άρχισαν να καίγονται κατά την επαφή τους με τη λάσπη. Άλλων όμως τα εγκαύματα δεν φαίνονται και ίσως χρειαστεί να περάσουν μέρες για να φανούν, επηρεάζοντας τους ιστούς βαθιά στο δέρμα, επισήμανε ο Δρ. Πέτερ Γιάκαμπος του νοσοκομείου Gyor, όπου βρίσκονται πολλοί από τους τραυματίες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου