"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2010

Ενας σαρκοφάγος "δράκος" τρομοκρατούσε τη Ρουμανία πριν από 80 εκατ. χρόνια!



Γνωρίστε τον!
Τον σχεδόν πλήρη σκελετό ενός δεινόσαυρου με όψη δράκου, ανακάλυψαν παλαιοντολόγοι στην περιοχή της Ρουμανίας. Το όνομά του "Μπαλάουρ μπόντοκ" (Balaur bondoc), που  σημαίνει "κοντόχοντρος δράκος" είχε μήκος μόνο 1,80 μέχρι 2,10 μέτρων από το ρύγχος μέχρι την άκρη της ουράς, και κορμό που μόλις και έφτανε το μέγεθος μίας υπερμεγέθους... γαλοπούλας.
  "Ο Μπαλάουρ μπόντοκ είναι βαρύς, με ασυνήθιστα κοντόχοντρα άκρα και συγχωνευμένα οστά. Δείχνει πόσο ασυνήθιστη ήταν η εικόνα πολλών ζώων της περιοχής στα τέλη της εποχής των δεινοσαύρων", δήλωσε στο AFP o Μαρκ Νόρελ, πρόεδρος του Τμήματος Παλαιοντολογίας στο Αμερικανικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας.
   Εκτιμάται ότι έζησε στα τέλη της Κρητιδικής περιόδου - πριν από 90 έως 65 εκατομμύρια χρόνια- όταν η άνοδος της στάθμης της θάλασσας λόγω των υψηλών θερμοκρασιών είχε κατακερματίσει την Ευρώπη σε πολλά μικρά νησιά. Η απομόνωση σε αυτά τα νησάκια φαίνεται ότι προκάλεσε το φαινόμενο του νανισμού, μια δραστική συρρίκνωση του σώματος πολλών ερπετών ώστε να αρκούνται σε περιορισμένους πόρους.

   Ο κοντόχοντρος δράκος (στη φωτογραφία μία αναπαράστασή του) ήταν σαρκοφάγος και συγγενής του φοβερού Βελοσιράπτορα (Velociraptor), ενός πολύ μεγαλύτερου αρπακτικού δεινόσαυρου που έγινε...διάσημος μέσα από την ταινία Τζουράσικ Παρκ του Σπίλμπεργκ.


















  Ο σκελετός που βρέθηκε στη Ρουμανία έχει πολλά μοναδικά ανατομικά χαρακτηριστικά. Τα ατροφικά άνω άκρα του έχουν δύο γαμψά νύχια, αντί για ένα, τα οποία μάλλον του χρησίμευαν για σκοτώνει τη λεία του.
  Ο "κοντόχοντρος δράκος" φαίνεται ότι μπορούσε να σκοτώνει ζώα πολύ μεγαλύτερα από το ίδιο. Είχε πιθανότατα μεγάλη αντοχή στις αναμετρήσεις με τη λεία του, φαίνεται όμως ότι δεν μπορούσε να τρέξει με μεγάλη ταχύτητα. Οταν κατάφερνε να την πιάσει, χρησιμοποιούσε πιθανότατα τα κοντά και ισχυρά πίσω πόδια του για να κόψει κομμάτια σάρκας!
  Όπως χαρακτηριστικά δήλωσαν στο BBC οι παλαιοντολόγοι που έκαναν την ανακάλυψη "σε σύγκριση με τον Βελοσιράπτορα, ο Μπαλάους, ήταν μάλλον ένας κικ - μπόξερ παρά ένας σπρίντερ"!

  pyles.tv

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου