"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

Αλ Κάιντα: Ζητά επιθέσεις με 4Χ4 εξοπλισμένα με κοφτερές λάμες



Νέα εργαλεία στην εκστρατεία της προπαγάνδας και στρατολόγησης νέων μελών-όχι μόνο από τις αραβικές χώρες- χρησιμοποιεί πλέον η αλ Κάιντα. Ο πυρήνας της Αλ Κάιντα στην Αραβική Χερσόνησο, χρησιμοποιώντας την αγγλική γλώσσα απευθύνεται σε ευρύτερο κοινό, το οποίο ενημερώνει μέσα από το διαδικτυακό περιοδικό της «Inspire».

Πριν από 4 μήνες δόθηκε στη δημοσιότητα το πρώτο τεύχος, το οποίο έδινε οδηγίες για την κατασκευή βόμβας, ενώ το δεύτερο--συνολικά 47 σελίδες--προτείνει επιθέσεις εναντίον πληθυσμών σε δυτικές χώρες με μεγάλα οχήματα 4Χ4 εξοπλισμένα με κοφτερές λάμες.

«Είναι κάτι καινούργιο, γιατί για πρώτη φορά η αλ Κάιντα αποκτά μια έκδοση στην αγγλική γλώσσα», επισημαίνει ο Ντομινίκ Τομά, ειδικός στις ισλαμικές κοινότητες της Μέσης Ανατολής. «Τα μηνύματα αυτά έχουν στόχο τις μουσουλμανικές κοινότητες» που ζουν εκτός των αραβικών χωρών, προσθέτει.

Για τον Φίλιπ Σέιμπ, καθηγητή στο πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνιας και συγγραφέα του βιβλίου «Global Terrorism and New Media», η αλ Κάιντα έχει γίνει μια «επιχείρηση επικοινωνίας».

Αλ Κάιντα: «Επιχείρηση επικοινωνίας με όπλο την τρομοκρατία»

«Ήρθε η ώρα που πρέπει να σταματήσουμε να θεωρούμε την αλ Κάιντα ως μια τρομοκρατική οργάνωση που χρησιμοποιεί την επικοινωνία, και να την δούμε ως μια επιχείρηση επικοινωνίας που καταφεύγει στην τρομοκρατία», τόνισε.

Τα βίντεο, τα ηχητικά μηνύματα και οι ανακοινώσεις της αλ Κάιντα πλημμυρίζουν το διαδίκτυο, ειδικά μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου, αλλά είναι η πρώτη φορά που η οργάνωση προτείνει το δικό της διαδικτυακό έντυπο και μάλιστα στα αγγλικά. «Αποτελεί αλλαγή της στρατηγικής της αλ Κάιντα που μέχρι τώρα δεν ενδιαφερόταν για μη άραβες 'αναγνώστες'», εκτιμά ο Μουσταφά Αλάνι.«Είναι μια άλλη διάσταση του πολέμου σε παγκόσμιο επίπεδο και δείχνει την επιθυμία (της οργάνωσης) να στρατολογήσει μέλη από όλον τον κόσμο», προσθέτει ο ειδικός σε θέματα ασφάλειας από το Gulf Research Centre στο Ντουμπάι.

Για τον Τομά «αποτελεί περισσότερο σημάδι ριζοσπαστικοποίησης και λιγότερο εκστρατεία στρατολόγησης». Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτή η νέα στροφή της αλ Κάιντα είναι έργο του Ανουάρ
αλ-Αουλάκι, υεμενίτη ιμάμη με αμερικανική υπηκοότητα και του Σαμίρ Χαν, σουδανικής καταγωγής που ζουν στην Υεμένη.

Ο Αουλάκι

Ο 39χρονος Αουλάκι, δεν είναι μέλος της αλ Κάιντα, αλλά πρόσκειται στον τοπικό ηγέτη της Νάσερ αλ-Ουαχίσι, υπογραμμίζει ο Τομά. Ο ιμάμης κατηγορείται ότι είχε σχέσεις με τον στρατιωτικό ψυχίατρο Νιντάλ Χασάν που σκότωσε 13 στρατιώτες το 2009 στο Φορτ Χουντ του Τέξας. Θεωρείται επίσης ο μέντορας του νιγηριανού φοιτητή Ουμάρ Φαρούκ Αμπντουλμουταλάμπ που προσπάθησε να ανατινάξει τον Δεκέμβριο του 2009 αμερικανικό αεροσκάφος.

Ο Αουλάκι κάλεσε σε βίντεο που μεταδόθηκε τον Μάιο τους μουσουλμάνους αμερικανούς να ακολουθήσουν το παράδειγμα του Χασάν. Ο Χαν που έζησε στη Νέα Υόρκη και τη Βόρειο Καρολίνα πριν ενταχθεί στην Aqpa στην Υεμένη δήλωσε στο δεύτερο τεύχος του περιοδικού «περήφανος που ήταν ένας προδότης στην Αμερική».

Το περιοδικό δίνει διευθύνσεις με τις οποίες μπορεί να επικοινωνήσει κάποιος μαζί με προγράμματα κρυπτογράφησης για να μην τους εντοπίζουν οι μυστικές υπηρεσίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου